Werken bij Marts: “Het spreekt me heel erg aan dat de organisatie zo open is.”

Onze nieuwe interieurarchitect Louisa is bijna twee maanden bij Marts aan de slag. In onderstaand stuk vertelt zij over haar ervaringen in deze eerste periode.

Open organisatie
“Mijn eerste periode bij Marts heb ik super positief ervaren. Het spreekt me heel erg aan dat de organisatie zo open is. Je wordt bij veel dingen betrokken en de lijnen zijn kort. Door de diversiteit aan projecten heb ik in korte tijd veel geleerd. Ook krijg ik de kans om nieuwe dingen te doen zoals het schrijven van offertes en heb ik meer klantcontact. Ik heb al veel meegemaakt in korte tijd, daardoor raak ik erg gemotiveerd en blijft m’n werk leuk. Ik kan veel leren van m’n collega’s, vooral op praktisch gebied. Tegelijkertijd probeer ik mijn kennis weer te delen zodat zij van mij kunnen leren.”

Projecten
“Het meest bijzondere project waar ik op dit moment aan werk is een restaurant in een tram waarvoor wij het interieur ontwerpen. Extra bijzonder is dat we voor dit project gefilmd zijn voor een nieuw televisieprogramma van RTL. De projecten zijn divers. Zo heb ik een woonhuis ontworpen voor een particuliere klant en ben ik op dit moment bezig met een opdracht voor een zorginstelling. Dit is weer compleet anders dan bijvoorbeeld een restaurant, niet alleen wat betreft budget en mogelijkheden, maar vooral qua politiek. Hier leer ik veel van. Binnenkort gaan we starten met het ontwerp van een restaurant dat vanuit de architectuur gezien erg interessant is.”

Uitdaging
“De grootste uitdaging tot nu toe is het geven van presentaties bij klanten. Het is altijd spannend wat een klant van de ontwerpkeuzes gaat vinden. Filmen voor de RotterTram was ook op een leuke manier spannend. Ik werk in deze functie erg zelfstandig, waardoor ik echt de kans krijg om mijn kwaliteiten te benutten.”