Weer de cel in

Herinnert u zich dat stukje nog over die projectmanager die een pand moest leegruimen en opleveren aan de volgende gebruiker? Dat pand waarvan gezegd werd dat het er spookte? In 2013 heeft Marts namens MMP het Gerechtshof van Amsterdam vanuit haar 3 locaties in Amsterdam verhuisd naar de nieuwbouw op het IJDock. Het oude Paleis van Justitie werd overgedragen aan Zwerfkei Leegstandsbeheer. Diverse kleine startups kregen vanuit het markante gebouw, waar ze voor een schappelijk huurbedrag kantoor konden houden, de kans uit te groeien tot gezonde ondernemingen.

Tijdens de officiële opening van ons nieuwe kantoor op 25 januari jl. werden herinneringen opgehaald toen oud projectcollega’s elkaar weer ontmoetten. Patrick Jansen van Zwerfkei vertelde dat het oude Paleis nog steeds onder zijn hoede in gebruik is. De vraag is voor hoe lang dit nog zo is, omdat het pand is verkocht aan een projectontwikkelaar. De uitnodiging om het oude Paleis nog eens te komen bekijken, grepen wij dan ook met beide handen aan.

Zo keerden de betrokken projectmanagers, samen met hun contactpersoon van het Gerechtshof en Zwerfkei terug naar het mooie oude pand aan de Prinsengracht. Het was een heuse déjà-vu beleving want in het pand was vrijwel niets veranderd. Bij de rondgang door het pand kwamen dan ook diverse herinneringen naar boven. Letterlijk en figuurlijk, want zelfs het dak is beklommen van waar we een adembenemend uitzicht hadden over heel Amsterdam.

En of het er nog spookt? We hebben allemaal even in de oude cellen gezeten en de bijzonderheden van het pand bekeken. Onze eindconclusie is ‘het heeft in ieder geval een ziel’.