Recept Marts kook challenge

Ingrediëntenlijst, omschrijving  + extra benodigdheden Marts kook challenge

Voor 2 personen:

 • Hakubaku Ramen Noodles (of andere naar wens): circa 120 gr
 • Hoisin 30 ml
 • Knoflook 1 teentje geraspt
 • Lente-ui 2 stuks in ringetjes
 • Rode (punt)paprika 1 stuk in reepjes
 • Chinese/witte kool 250 gr in dunne reepjes gesneden
 • Zalmfilet met huid (45 min van te voren uit de koeling):circa 120/150 gr
 • Shi-take of Kastanjechampignons 200 gr in plakjes
 • Sugarsnaps 200 gr afgehaald, schuin in stukjes
 • Olijf- of arachideolie
 • Soy sauce (bijvoorbeeld Kikoman)
 • Peter en zout
 • Eventueel wat sesamzaadjes of nootjes naar keuze

Ook nodig;

 • 1 wok
 • 1 grote pan om de noodles in te koken
 • 1 vergiet om de noodles in af te gieten
 • 1 (kleine) koekenpan voor de zalm
 • 1 wokpan voor de groenten
 • Spatels

Als alles is klaar gezet heb je het meeste werk erop zitten. De rest is timing. De pan voor de noodles met water aan de kook brengen. Tegelijk de wokpan en de pan voor de vis heet laten worden. De zalm kan geportioneerd in stukken klaarliggen en die bestrooien met zeezout. In beiden pannen wat olie doen. De zalm op de huid in de hete pan leggen en 1 min op hoog vuur bakken. Na die minuut het vuur half hoog zetten en je (kook)wekkertje op 4 minuten zetten. Als je dat gedaan hebt kun je je richten op de groenten. Eerst de kool, na 1,5 minuten de sugarsnaps en de shiitake en weer een minuutje later de knoflook, paprika en knoflook mee wokken. Als je wekker gaat draai je zalm van de huid op de vleeszijde. Je laat het vuur halfhoog staan en zet weer het wekkertje op 4 min. Dat komt ook goed uit want tegelijkertijd kook je ook de noodles in 4 minuten gaar. Halverwege de kooktijd van de noodles voeg je Hoisin-saus toe aan de groenten en draai je het vuur onder de wok laag en warm je de groenten en de saus goed door. Als het wekkertje gaat draai je het vuur onder de zalm uit en giet je daarna de noodles af. Terwijl de noodles uitlekken draai je de zalm weer zo dat de huidzijde aan de onderkant is en giet je een beetje Soy saus over de zalm.

De opmaak van het bordje is vrij simpel. Je drapeert eerst de noodles op het (voorverwarmde) bord, daarop de groenten uit de wok en als laatste een stuk zalm erop. Daarna wat lente-ui en eventueel wat sesamzaadjes of nootjes naar keuze er over strooien en genieten!