Recept Marts kook challenge

Recept Scampi e Spinaci

Ingrediëntenlijst
Voor 2 personen
• 250 gram verse pasta naar keuze (bij gedroogde pasta is 200 gram voldoende)
Tip: verse pappardelle, verkrijgbaar in het koelvak bij de AH / Jumbo etc.
• Minimaal 200 gram grote garnalen (gepeld)
Geen vis/schaaldier fan? à 250 gram spekjes
• 1 zak verse bladspinazie à 200 gram
• 2 eetlepels groene pesto
• 250 ml kookroom
• 1 gele ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 blok Parmezaanse kaas of 1 potje/zakje Parmezaanse kaas (zoals bijv. 170 gr Parrano Strooikaas)
• Pijnboompitjes ter garnering
• Kaas naar keuze ter garnering (mag ook Parmezaanse kaas zijn)
• Verse/afbak ciabatta

Voorbereiding
• Snipper de ui en snij de knoflook fijn, of pers deze later uit;
• Zet een grote pan met water en een flinke snuf zout op het vuur;
• Doe het brood in de oven en zet je alarm op de juiste afbaktijd;
• Zet een grote wok- of hapjespan op laag vuur en doe er chili-olie in;
• Als de olie goed heet is en begint te ‘bewegen’, gooien we het gesnipperde uitje in de pan en
persen we de knoflook er boven uit;
• Zodra de ui glazig gebakken is, doen we de garnalen of (al gebakken) spekjes erbij.
De garnalen bakken een paar minuten, totdat ze roze zijn;
• Doe de kookroom erbij, breng op smaak met peper en zout en wacht tot de saus kookt;
• Ondertussen zet je de koekenpan op laag vuur;
• Heb je verse pasta? Doe deze nu in het kokende water en zet je timer op 4 minuten;
• Inmiddels kookt de room en doe je er stapsgewijs Parmezaanse kaas bij. Goed blijven roeren;
het is de bedoeling dat de room een beetje indikt;
• Zodra de kaas goed is opgenomen in de saus, zetten we het vuur uit. Direct daarna roeren we
er twee eetlepels groene pesto doorheen (niet laten mee koken);
• Vervolgens doen we er twee handen verse bladspinazie doorheen. De spinazie slinkt heel
snel, dus het lijkt meer dan dat het uiteindelijk is. Nu is je saus klaar!
• Inmiddels is de koekenpan heet en doe je hier de pijnboompitjes in om kort te roosteren.
• De verse pasta is klaar en mag je afgieten. Had je al droge pasta gekookt? Doe deze dan nu in
het kokende water. Giet ook af, wanneer hij weer zacht en warm is;
• Meng de pasta met de saus in de grote wok/hapjespan. Let op dat je pijnboompitjes niet
verbranden;
• Tijd om op te scheppen! Vergeet niet om wat extra kaas en de heerlijk geroosterde
pijnboompitjes over je gerecht te garneren en er een lekker stukje warm brood uit de oven.