Projectmanagement & Design: Een perfecte match

Marts biedt al jaren oplossingen op het gebied van interieur design. Inmiddels was dit onderdeel zo gegroeid dat het tijd werd om Design als een apart onderdeel van ons bedrijf neer te zetten zodat het nog verder kan groeien en ontwikkelen. In januari lanceerden we Marts Design met een eigen logo en website. Maar wat maakt de combinatie tussen projectmanagement en design nou eigenlijk zo succesvol? We vroegen het onze interieurarchitect Richard Flink.

Richard: “Ik kwam bij Marts werken in de wetenschap dat ik in eerste instantie geen volledige interieurs zou gaan ontwerpen. Ik was eigenlijk aangenomen ter ondersteuning van de projectmanagers. Stap voor stap werd het werk een beetje meer. We begonnen met interieurontwerpen bij bestaande klanten binnen huisvestingsprojecten. Er ontstond dus interieurwerk vanuit het projectmanagementwerk. Nu zijn we zover dat het is omgedraaid; we hebben klanten die voor een interieurontwerp bij ons komen en daarna gaan we kijken of we nog iets voor hen kunnen betekenen op het gebied van projectmanagement.”

“In onze projecten hebben we eigenlijk altijd te maken met aanpassingen in huisvesting. Een kantoor is bijvoorbeeld te klein of juist te groot geworden, waardoor er zaken aangepast moeten worden. Het is veel meer dan alleen verhuizen. Een interieurarchitect heeft hierbij veel waarde omdat hij/zij door het verschil in kennis en achtergrond weer naar andere dingen kijkt dan een projectmanager. Een interieurarchitect heeft bijvoorbeeld meer inzicht in het aantal benodigde werkplekken, pantry’s, spreekkamers etc. Daarnaast kunnen onze interieurarchitecten invulling geven aan de sfeer en hebben ze veel kennis van de eisen waar een goede werkomgeving en werkklimaat aan moeten voldoen. Een interieurarchitect vervult eveneens de rol van projectmanager voor zijn/haar eigen project. De zwakkere kant van architecten is dat ze vaak erg gefocust zijn op het esthetische, terwijl een projectmanager een stuk praktischer is ingesteld. Dit maakt de combinatie van een projectmanager en een interieurarchitect zo sterk.”

Voor meer informatie over Design ga je naar www.martsdesign.nl.