Dolderman is meer dan 100 jaar actief in de scheepvaart. Een kleine honderd medewerkers van het bedrijf installeren en onderhouden voortstuwingsmotoren, generatorsets, keerkoppelingen en de bijbehorende elektrische systemen. Daarnaast is de afdeling Inbouw gespecialiseerd in het afbouwen van casco’s.

Dolderman was gevestigd aan de Binnen Kalkhaven in Dordrecht, aan het water. Vanwege groei is het bedrijf uit het spreekwoordelijke jasje gegroeid, daarom was het tijd voor een nieuw pand en een mooi nieuw begin!

Het nieuwe pand is gebouwd aan de Grevelingenweg te Dordrecht en ook gesitueerd aan het water. Voor het bouw- en verhuistraject heeft Dolderman in eerste instantie een interne collega op het project gezet. De projectleider had meer hulp nodig en zo is, via verhuisbedrijf De Haan, Marts Projectmanagement ingeschakeld.

Onze projectmanager heeft geholpen met het in kaart brengen van het te verhuizen materiaal, opslag en machines. Er ontstond een zeer uitgebreide inventarisatielijst omdat er veel materiaal in huis is. Wanneer naar items gezocht moet worden na de verhuizing betekent dit productieverlies. Hierna volgden dan ook gesprekken met de projectleider en de gebruikers om al het te verhuizen materiaal, opslag en machines een plek toe te bedelen op de nieuwe locatie.

Een belangrijk punt was om zoveel mogelijk productieverlies tegen te gaan en het magazijn zo lang mogelijk geopend te laten blijven. Dolderman, de projectmanager en verhuizer De Haan zijn heel gedetailleerd te werk gegaan met de planning en het draaiboek. De verhuisinstructie en het stickerplan zijn goed nageleefd door de gebruikers van de verschillende afdelingen. Plattegrond met ruimte- en kastnummers, de verschillende kleuren verhuisetiketten en het belangrijkste, de verdeling van stellingen en kasten op de afdelingen, zorgden ervoor dat alles in één keer op de juiste plek terechtkwam.

Het is geweldig verlopen, zelfs twee dagen eerder afgerond dan gepland. Maar bovenal was er een hele gezellige en fijne sfeer, een project waaraan met veel plezier gewerkt is dus.