Bij de gemeente De Bilt zijn vinden meerdere interne aanpassingen plaats om het vastgoed weer optimaal en passend bij huidige processen te kunnen benutten. Marts is gevraagd om de hieruit voortvloeiende vraagstukken ten uitvoer te brengen. De uiteenlopende uitdagingen zijn gegoten in een aantal op zichzelf staande projecten maar dragen bij aan hetzelfde doel; het gebruiken van het bestaande vastgoed middels concepten die horen bij de huidige tijd en werkwijze van de gemeente.

Nadat de tweede etage enige tijd als noodopvang voor vluchtelingen ter beschikking werd gesteld, is deze etage inmiddels weer operationeel gemaakt. Marts heeft hiervoor vanuit uitvraag bij de gebruiker de etage opnieuw ingericht. Er is gekozen voor hergebruik en aanschaf van eerder gebruikt meubilair

Daarnaast is tijdens de pandemie besloten om de kantine te sluiten en was het met de terugkeer naar de werkvloer nodig om een nieuw horecaconcept, passend bij het veranderde kantoorgebruik, uit te werken en te implementeren. Er zijn meerdere concepten uitgewerkt. De gemeente heeft gekozen voor een maatschappelijke verantwoorde opzet wat helemaal in het MVO gedachtegoed past.

Jagtlust, het markante pand uit 1500 vroeger diende als werkplek voor burgermeester en het college van wethouders is nu een interne vergaderlocatie. Net als bij veel organisaties was hier meetbaar dat er een groeiende behoefte is aan meer vergaderruimte met hybride vergaderfaciliteiten.

Door eerder gebruikt meubilair aan te schaffen laat de gemeente een bewuste keuze zien die qua sfeer en uitstraling even goed voldoet ten opzichte van nieuw meubilair.

Alle veranderingen leiden er tot slot toe dat een herstructurering en positionering van de facilitaire afdeling nodig is. Marts kon vanuit de genoemde projecten hiervoor een voorstel maken door de profielen die benodigd zijn voor het reilen en zeilen van de facilitaire dienst. Zo is het plaatje compleet en kan de plaats van onze projectmanager ook door een vaste medewerker worden ingenomen. De gemeentelijke gebouwen voldoen weer aan de behoefte van de gebruikers worden nu efficiƫnt benut. Het was een voorrecht om eraan mee te werken.