De oliemaatschappij Kuwait Petroleum (Q8) is een innovatieve organisatie die als vanzelfsprekend wil inspelen op de veranderende wereld. Q8 zet zich in om steeds meer een ‘suatainable mobility player’ te worden. In de BeNeLux zijn er drie hoofdvestigingen: in Luxemburg, Antwerpen en Den Haag.. Na de Covid periode hebben de medewerkers een extra slag geslagen naar flexibel werken, waardoor het pand in Den Haag te ruim is geworden.

Een nieuw pand werd gekozen, daarvoor viel het oog op Rotterdam, het Groot Handelsgebouw. Op het moment dat de projectmanager van Marts bij deze opdrachtgever aansloot bij het project, was er al een ontwerp voor de inrichting van de etages, wat op dat moment nog definitief goedgekeurd moest worden.  Ook de aannemer moest nog gekozen worden.

Vanaf de detaillering van het ontwerp, de keuze voor de aannemer en de start van de bouw is onze projectmanager deel van het projectteam geweest. Door deel te nemen aan het wekelijkse bouwoverleg kon de cruciale verbinding tussen aannemer en projectteam geborgd worden. Hierdoor werden beslissingen tijdig en door de juiste persoon genomen.

Vervolgens konden de bewaking van planning en acties worden verzorgd. Naast de bouw komt er behoorlijk wat werk op een organisatie af zoals bijvoorbeeld het tijdig omzetten van facilitaire contracten. Alle aspecten die nodig zijn om de nieuwe locatie weer operationeel te krijgen zijn in beeld gebracht en volgens plan voorbereid en uitgerold. Van de koffieleverancier, schoonmaak, toegangscontrole en alarmcentrale tot aan het reserveringssysteem van de werkplekken.

Dit is veel meer werk dan je op het eerste gezicht zou denken. Echter, iedere organisatie en ieder project is anders. We spelen in op de cultuur, behoeftes en werkprocedures. Tijdens een project kunnen toch nog besluiten worden genomen die weer een spannende wending geven. Dat maakt het boeiend, het was hard werken en een geweldig project om op terug te kijken met een geweldig team waar je dan voor een periode bij mag horen. Q8, bedankt voor dit toffe project!