Unilever is wereldwijd bekend met merken als Knorr, Bertolli en Calvé. Bij de vestigingen research en development worden baanbrekende innovaties gerealiseerd en geïmplementeerd in nieuwe en bestaande producten. In Wageningen is een nieuw Foods Innovations Center gebouwd waar medewerkers van de R&D locaties in Vlaardingen, Duitsland en Polen zich bezighouden met het ontwikkelen van de nieuwste food technologieën. In dit nieuwe pand zijn meer onderzoeksmogelijkheden, de ruimte is beter ingericht en door de locatie op de campus van de WUR zijn er veel mogelijkheden tot samenwerkingen met studenten en start-ups.

Marts was verantwoordelijk voor het voorbereiden en begeleiden van alle verhuisbewegingen. In totaal is er 67.500 vierkante meter vanuit Polen, Duitsland en Vlaardingen naar Wageningen verhuisd. De focus in dit project lag op de kostbare apparaten en andere delicate zaken die verhuisd moesten worden. Tevens is gekozen om het pand in te richten met meubilair uit bestaande inventaris en werd uiteindelijk maar 10% van het meubilair nieuw aangeschaft. Van de drie af te stoten locaties zijn duizenden laboratoriumapparaten met bijbehorende accessoires, chemicaliën en product samples verhuisd. Een goede voorbereiding, onvermijdelijk complexe maar nauwkeurige projectadministratie en planning waren hierin cruciaal. Een bijzonderheid was de verhuizing van een gigantisch kookeiland met een grote hijskraan waarvoor eerst de gevel werd verwijderd. Zo brengt ieder project, naast alle ontmoetingen met een diversiteit aan mensen ook bijzondere herinneringen met zich mee.